Boende

Parkering   Tvättstuga   Förråd Felanmälan Störningar Avfall EL TV/Bredband Andrahandsuthyrning Ombyggnad/renovering av lägenhet

Parkering  

Garage

Det finns flera garage i närområdet där våra medlemmar kan hyra garageplatser. Kontakta HSB Stockholm för frågor och intresseanmälan, 010-442 11 00 eller servicecenter.stockholm@hsb.se

Parkering

Det finns gatuparkering i området och ni kan ansöka om boendeparkering hos Stockholm Stad http://www.stockholm.se/boendep

 

Tvättstuga  

Det finns en tvättstuga i bottenplan i vardera fastighet med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Bokning görs genom tavlan vid ingången till tvättstugan.

Förråd

Källarförråd finns tillgängligt för alla lägenheter. I markplan finns även gemensamt cykelförråd och barnvagnsrum.

Felanmälan

Beroende på vad som är fel är det styrelsen eller den boende som gör felanmälan. Se Felanmälan Brf Kuberna för mer information.

Störningar

Störningar från granne

Om du inte kan lösa det på egen hand genom att kontakta grannen själv, kontakta styrelsen så tar vi vidare kontakten.

 

Störningar i området

Om ni upplever störningar i området är det bra om ni kontaktar polisen. Om det är ett pågående problem så ring 114 14 annars kan ni kontakta närpolisen Södermalm på 0733-315925  eller 010-5633913. Närpolisen svarar inte alltid, men vill gärna att man lämnar ett meddelande om det som hänt eller att man mailar dem på följande adress medborgarplatsenspoliskontor.stockholm@polisen.se. Medborgarplatsens poliskontor finner du i Söderhallarna på plan 6 i gången bortom Apoteket. Poliskontoret har öppet för drop-in diskussion med allmänheten torsdagar 16-18.

Avfall

För miljöns skull är det bra om alla sorterar sitt avfall.

Vanliga hushållssopor kastas i sopnedkast i trapphusen. Våra hus är tillsammans med andra  fastigheter i området anslutna till ett sopsugssystem. Soporna transporteras genom rör i marken till en gemensam uppsamlingsplats för att minska transporterna i området. 

I markplan finns avfallsrum med behållare för återvinning av papper, karting, plast, glas, metall och mindre elektronik såsom lampor etc. Om något kärl är fullt är det bra om ni slänger ert avfall i den allmänna återvinningsstation på Västgötagatan.

EL

Elnätet till fastigheterna äga av Ellevio vilket innebär att ni måste ha elnätsavtal med dem. Det är dock fritt att välja leverantör av elen.

TV/Bredband

För närvarande ingår bredband, basutbud av TV och grundabonnemang telefoni genom Com Hem i månadsavgiften (58kr/mån inkluderat i månadsavgiften till föreningen)

Andrahandsuthyrning

För mer information om hur du gör om du behöver hyra ut din lägenhet i andrahand, kontakta styrelsen.

Ombyggnad/renovering av lägenhet

Se info i medlemspärmen. Kontakta styrelsen om du är osäker på vad som gäller.